Helvécia

Üdvözöljük nagyközségünk honlapján

TÁJLKOZTATÁS - Útjavítás

lakossag kiertesitese 2024 04 15 utjavitas

A jelöltállításhoz szükséges ajánlások számáról

 

Ajanlasok szama

 

ÓVODAI JELENTKEZÉS

KÖZLEMÉNY

ÓVODAI JELENTKEZÉS
a 2024/2025 nevelési évre a Helvéciai Napvirág Óvoda és Bölcsőde intézménybe

 

Értesítem a nagyközség lakosságát, hogy a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 8.§ (2) bekezdése szerint a gyermek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson vesz részt.

A szülő - tárgyév április 15. napjáig benyújtott - kérelme alapján a gyermek jogos érdekét szem előtt tartva, annak az évnek az augusztus 31. napjáig, amelyben a gyermek a negyedik életévét betölti, különös méltánylást érdemlő esetben, - ha a szülő a gyermek negyedik életévének betöltését megelőzően már kérelmezte, úgy újabb - kérelem alapján annak az évnek az augusztus 31. napjáig, amelyben a gyermek az ötödik életévét betölti a Kormány rendeletében kijelölt szerv (a továbbiakban: felmentést engedélyező szerv) felmentheti a gyermeket az óvodai foglalkozáson való részvétel alól, ha a gyermek családi körülményei, sajátos helyzete indokolja.

Ha az eljárásban szakértőt kell meghallgatni, csak az óvodavezető vagy a védőnő, továbbá tartós gyógykezelés alatt álló gyermek esetében az Eütv. 89. §-a szerinti általános járóbeteg-szakellátásban, vagy az Eütv. 91. §-a szerinti általános fekvőbeteg-szakellátásban részt vevő szakorvos rendelhető ki. Tartós gyógykezelés alatt álló gyermek esetében a kérelem a tárgyév április 15. napja után is benyújtható.

A kormány a 3. életévét betöltött gyermekek óvodai kötelezettség alóli felmentésének engedélyezésére a nemzeti köznevelésről szóló törvény végrehajtásáról szóló 229/2012.(VIII.28.) Korm. rendelet 38/B §-a alapján a fővárosi és megyei kormányhivatal általános illetékességgel eljáró járási hivatalát jelölte ki. Cím: Kecskeméti Járási Hivatal (6000 Kecskemét, Széchenyi krt. 12.)

Óvodába a gyermeket 3. életéve betöltése után lehet felvenni. Felvehető, aki a harmadik életévét a felvételtől számított fél éven belül betölti, feltéve, hogy minden, a településen lakóhellyel, ennek hiányában tartózkodási hellyel rendelkező hároméves és annál idősebb gyermek óvodai felvételi kérelme teljesíthető.

A felvételi kérelem elutasítása esetén a döntés közlésétől számított 15 napon belül a szülök Helvécia Nagyközség Jegyzőjének címzett, de az intézménynek (óvodának) beküldött érdeksérelemre hivatkozó kérelmet nyújthatnak be.

Az óvodaköteles gyermek beíratásának elmulasztása szabálysértésnek minősül. Amennyiben a szülő nem tesz eleget kötelességének, a Járási Hivatal elrendeli az óvodai nevelés keretében folyó foglalkozáson való részvételt.

Az óvodába jelentkezni a JELENTKEZESI LAP kitöltésével, illetve az alábbi dokumentumok másolatának felmutatásával lehet.

Szükséges dokumentumok:

• Személyigazolvány (szülők, gyermek)
• Lakcímkártya (szülők, gyermek)
• Születési anyakönyvi kivonat
• Taj kártya
• Kettős állampolgár esetén honosító okirat
• Szakértői vélemény (korai fejlesztésben résztvevők)

Az óvodai jelentkezés ideje: 2024. április 22-23. napján 8-16.00 óra között,
Helye: székhely intézmény: Helvéciai Napvirág Óvoda és Bölcsőde Helvécia, Sport utca 29. (76/428-094), és a tagintézmény Helvéciai Napvirág Óvoda és Bölcsőde Kerekerdő Tagóvoda Helvécia Óvoda u. 1/A. (76/429-286).
Jelentkezési lapok letölthetők: www.helvecia.hu. vagy a www.napviragovoda.hu, illetve a helvecia.hu/lakotelepiovi honlapról.

Az óvoda vezetője a jelentkezési lapok alapján a gyermekek felvételéről 2024. május 8-ig hoz döntést. Az óvoda vezetője a felvételi döntésről írásban értesíti a szülőt.

Helvécia, 2024. március 5.

 

Turupuliné dr. Polyák Katalin
jegyző

Központi Statisztikai Hivatal - lakossági adatgyűjtés

KSH plakat 2024

Pitypang Bölcsőde nyári zárva tartás

TÁJÉKOZTATÁS

 

A személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézmények, valamint személyek szakmai feladatairól és működésük feltételeiről szóló 15/1998. (IV. 30.) NM rendelet 37. § (3) bekezdése értelmében tájékoztatjuk a szülőket Helvécia Nagyközség Önkormányzata fenntartásában működő 

Pitypang Bölcsőde nyári zárva tartásáról,

melynek időpontja:

2024. július 15. - 2024. augusztus 11.

 

Balogh Károly polgármester

Itt vagyunk

6034 Helvécia, Sport u. 42.
Tel: +36-76-579-000

Helvécia Nagyközség Önkormányzata